“Hidup ini umpama roda, sekejap kita di atas dan sekejap kita di bawah..meskipun kita berada di bawah jangan pernah berputus asa dan berusaha bersungguh-sungguh untuk menggerakkan roda hidup kita agar kembali berputar ke depan ke destinasi yang ditujui dalam mencapai kebahagiaan dan kecemerlangan hidup dalam redha Allah swt…”

(◕‿◕✿) THANK YOU. I'LL FOLLOW YOU BACK!!!

JAGA KUKUPenjagaan kuku yang boleh anda lakukan sendiri mudah sahaja. Dapatkan garam bukit dan rendamkan ia dalam air suam. Titiskan jus limau nipis sebagai ganti anti septik sebelum merendamkan tangan atau kaki anda di dalam air rendaman tersebut.

Biarkan air sehingga sejuk sebelum anda mengeluarkan tangan ata kaki yang direndam. Anda akan mendapati kutikel dan kekotoran pada kuku lebih mudah ditanggalkan. Kuku lebih lembut untuk dipotong pendek. Paling baik, lakukan amalan ini seminggu sekali. Sekiranya anda sukar menemukan garam bukit, garam masak juga sesuai untuk rawatan ini. Sapukan bawang putih untuk kuku berkilat. Selamat mencuba.


post signature


Pecah Kaca..Pecah Cermin..Sudah Baca..Sila lah Komen.. :)

2 comments:

 1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

  Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
  klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

  blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
  selamat menjalankan ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

  ReplyDelete
 2. to BUJANG SUSAH: waalaikumussalam w.b.t alhamdulillah trm ksh. insyaAllah.

  ReplyDelete

Sila berhemah dalam memberi setiap komen atau cadangan. Terima kasih kerana menghargai blog ini.
Setiap ilmu yang dikongsikan ada manfaatnya.
Boleh menggunakan tag HTML seperti:
<b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...