“Hidup ini umpama roda, sekejap kita di atas dan sekejap kita di bawah..meskipun kita berada di bawah jangan pernah berputus asa dan berusaha bersungguh-sungguh untuk menggerakkan roda hidup kita agar kembali berputar ke depan ke destinasi yang ditujui dalam mencapai kebahagiaan dan kecemerlangan hidup dalam redha Allah swt…”

(◕‿◕✿) THANK YOU. I'LL FOLLOW YOU BACK!!!

MEMASANG PAUTAN PELANGI


Salam semua ini adalah tutorial yang pertama penulis buat kerana tak sangka ada juga rakan-rakan yang memberi respons yang positif kepada penulis. Jadi lepasni bersemangatlah penulis nak buat tutorial bukan ape niat di hati ikhlas untuk diri penulis sendiri juga ingin bekongsi sedikit sebanyak ilmu yang ada. Sebelum tu penulis nak minta maaf klu ada yang tersalah ke ape-ape ke...sebab baru pertama kali nak buat. Ok sekarang saya tunaikan permintaan ^^ PinKy_FuNKy ~~ yang meminta penulis ajar buat link yang bertukar-tukar colour katanya...so sy akan ajar...

1. Firsly kenelah login ke blogspot atau kat blog u all dulu

2. Pastu klik kat menu Layout - submenu HTML.

3. Tandakan pada kotak kecil sebelah kanan-Download Full Template sebelum mengedit blog.

4. Cari </head>, letakkan kod ini di atasnya.

<script src='http://ladyqistina.googlepages.com/rainbow2.js'/>

5. Save template.

Dah siap...Selamat mencuba & Semoga berjaya!

Via : ERIYZA


Pecah Kaca..Pecah Cermin..Sudah Baca..Sila lah Komen.. :)

0 si comel rama-rama:

Post a Comment

Sila berhemah dalam memberi setiap komen atau cadangan. Terima kasih kerana menghargai blog ini.
Setiap ilmu yang dikongsikan ada manfaatnya.
Boleh menggunakan tag HTML seperti:
<b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...