“Hidup ini umpama roda, sekejap kita di atas dan sekejap kita di bawah..meskipun kita berada di bawah jangan pernah berputus asa dan berusaha bersungguh-sungguh untuk menggerakkan roda hidup kita agar kembali berputar ke depan ke destinasi yang ditujui dalam mencapai kebahagiaan dan kecemerlangan hidup dalam redha Allah swt…”

(◕‿◕✿) THANK YOU. I'LL FOLLOW YOU BACK!!!

LATIH DIRI KAYA IDEA


LATIH DIRI KAYA IDEA

Kekadang ada orang yang tak suka membaca, tapi kaya benar dengan idea . Idea adalah buah fikiran, pendapat atau ilham yang terbit dari sesuatu.
Bagaimana nak melatih diri kaya idea walaupun kurang membaca dan kurang berfikir? Tekniknya, lihat orang yang jauh lebih susah daripada Anda. Lihat saja dulu, tanpa fikir apa-apa atau cakap apa-apa di dalam hati. Hanya lihat saja.
Jika Anda rasa sekarang ni hidup Anda penuh dengan masalah, cari seseorang yang masalahnya jauh lebih berat daripada Anda. Kaji hidupnya dan teka apa yang ada di dalam kepalanya.
Tak lama selepas itu akan timbul idea -idea untuk Anda memperbaiki hidup sendiri kesan daripada melihat kesusahan orang lain di depan mata Anda. Serta merta, akan lahir rasa kesyukuran sebab Tuhan masih memberi Anda peluang yang lebih baik daripada dia.
Orang-orang cemerlang sukakan idea kerana idea adalah aset penting bagi orang-orang cemerlang. Idea satu-satunya jurang pembeza di antara orang kelas pertengahan dengan orang atasan yang berjaya.
Pecah Kaca..Pecah Cermin..Sudah Baca..Sila lah Komen.. :)

0 si comel rama-rama:

Post a Comment

Sila berhemah dalam memberi setiap komen atau cadangan. Terima kasih kerana menghargai blog ini.
Setiap ilmu yang dikongsikan ada manfaatnya.
Boleh menggunakan tag HTML seperti:
<b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...